♣ 22o ml. vlažné vody
♣ 15o ml.vlažného mléka
♣ 1 a 1/4 lžičky soli
♣ 2,5 lžíce sušené bramborové kaše
♣ 500 g hladké mouky
♣ 1 kostka droždí
NÁDIVKA A POVRCH:
: trochu oleje , grilovací koření , anglická slanina , tvrdý sýr ....
nebo : šunkový salám, kečup , tvrdý sýr
nebo : tvrdý sýr , kečup , niva
Suroviny v pořadí do pekárny , nechat vykynout .
Vykynuté těsto je trošku řidší, je potřeba si na pracovní desku vysypat moukou a namoučnit i ruce.
Když chci salám dovnitř rohlíků, vyválím těsto v placku a anglickou nebo šunku zamotám dovnitř , nahoru můžem dát kečup a sýr, nebo potřít olejem s grilovacím kořením a na to sýr .
Když nedávám salám dovnitř rohlíků, rozdělím těsto jen na stejné dílky , vychází to z dávky cca 16 až 18 kousků, z každého dílku udělám nudličku, kterou smotám do šneka .Opět potřu olejem s grilovacím kořením, na to položím anglickou slaninu a sýr . Nebo pokapu kečupem ,šunkový salám a sýr.
(S kečupem a sýrem na povrchu jsou vhodnější pro děti, přeci jen grilovací koření je trošku pikantnější . )
OBRÁZEK.......rohlíky potřené olejem s kořením,anglická a sýr.
HLAVNÍ OBRÁZEK...... anglická je smotaná uvnitř rohlíků , na jedné části je na povrchu jen sýr s nivou , na druhé sýr s kečupem.
Před pečením je dobré nechat ještě rohlíky nakynout.
Péct dozlatova při 160-180 °C.
Tyto rohlíky jsou opravdu veliká delikatesa na oslavy ,ke grilování, nebo jen tak na chuť. U nás jsou pryč ještě než stačí pořádně vychladnout.